Az ország legjobb „zöld” projektjeit díjazta a Portfolio szeptember 12-i Sustainable World konferencián, összesen 5+1 kategóriában.

A Green Awards különböző kategóriáit második alkalommal hirdették meg, főtámogatóként az MBH Bank, illetve kategória támogatóként a Green Cloud, a PwC Magyarország, a Dandelion Group és a Portfolio Csoport közös együttműködésével.

Mint írják, a Szegedi Vízmű Zrt. elsődleges céljai közé emelte a környezet védelmét és a természeti erőforrások takarékosabb felhasználását, a vezetőség erre minden döntésében – például a vállalati magatartásban, a technológiák, energiahatékonyság és szolgáltatások folyamatos fejlesztésében – kötelezettséget vállal. Céljuk, hogy tevékenységük valamennyi területén európai szintű és példaértékű víziközmű szolgáltatóvá váljanak. Ennek érdekében törekednek a káros kibocsátások mértékének, a keletkező hulladék mennyiségének minimalizálására, azok környezeti hatásának csökkentésére, a természetből származó anyagok, erőforrások takarékos felhasználására és az energetikai teljesítményük folyamatos javítására, valamint a megújuló erőforrások minél szélesebb körű alkalmazására. Életciklus-szemlélet alkalmazásával különös figyelmet fordítanak a keletkező szennyvizek szakszerű kezelésének folyamatos biztosítására, illetve a szennyvíz iszapból nyerhető biogáz energetikai hasznosítására. Támogatják az olyan energiahatékony és környezetbarát termékek és szolgáltatások beszerzését, amelyek hatással vannak az energiagazdálkodási és környezeti teljesítményre.