Prevenciós és rekreációs nappal, valamint egy az egészséges táplálkozásról szóló beszélgetéssel készül a Somogyi-könyvtár a Mályvavirág Alapítvánnyal együttműködésben.


A programokat a Petefészekrák Világnapja (május 9.) alkalmából szervezik meg, a cél, hogy felhívják a figyelmet a női daganatos betegségek prevenciójának fontosságára.

Május 9-én egész nap (délelőtt 9 órától este 6 óráig) várják a Somogyi-könyvtárba érkezőket információs szóróanyagokkal, kreatív gyöngyfűzéssel, valamint egy gyors villámkvízzel. A villámkvízt kitöltők értékes Zsákbamacska könyvet választhatnak ajándékba.

A Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány május 9-én a Petefészekrák Világnapja alkalmából ismét várja mindazokat, akik számára fontos a testi és lelki egészség. Május 10-én Az vagy, amit megeszel? címmel az egészséges táplálkozásról, a táplálkozás és a daganatos, illetve egyéb betegségek viszonyáról, különböző kúrákról, étrendekről, esetleges tévhitekről és ezek hatásairól beszélgethetnek az érdeklődők Boa-Gábor Lilla dietetikussal.

Boa-Gábor Lilla 2014-ben végzett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán dietetikusként, majd 2016-ban okleveles élelmiszermérnökként a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán szerzett újabb diplomát. A szakember 2017 óta a SZTE I. sz. Belgyógyászati klinikáján dolgozik dietetikusként, valamint magánellátásban, illetve Egészségfejlesztési Irodai keretekben is foglalkozik fogyni-, gyarapodni-, illetve testösszetételüket módosítani vágyókkal, családtervezési programban résztvevőkkel, szénhidrátanyagcsere zavarral és élelmiszer allergiákkal, -intoleranciával élőkkel.