Május 11-e, a Közlekedési Kultúra Napja, immár kilencedik éve a biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek és a közlekedésben dolgozók ünnepnapja.


Vad Róbert, a Csongrád-Csanád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság kiemelt főelőadója, titkára elmondta, ezen a napon a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett szervezetek különböző rendezvényekkel, aktivitásokkal – előadásokkal, sajtómegjelenésekkel, helyszíni akciókkal irányítják rá a figyelmet a közlekedés sokszínűségére, összetettségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

A mai nap a Rókusi Általános Iskolában a KRESZ szabályossági pálya került átadásra. Emellett a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság 3 db kerékpárt bocsátott rendelkezésre az iskolának, tartós használatra. Az ünnepélyes rendezvényre a gyermekek látványos (zenés, táncos, verses) programmal készültek, majd az átadó után az 5. évfolyamos diákok bemutatták a pálya használatát.

Ezt követően dr. Harkai István r. ezredes, rendőrségi tanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a közlekedésbiztonság javítása érdekében a baleset-megelőzés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységért elismerést adott át 6 együttműködőnknek is.