Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon rendezték meg az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 2023. április 24. és 26. között.


A megmérettetésről összesen 9 éremmel tértek haza a Csongrád-Csanád vármegyei tanulók: két első, két második és öt harmadik helyezést értek el. A döntősöket és felkészítőiket 2023. június 15-én 10 órakor a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) szegedi székházában köszöntik.

A fesztiválon 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek. A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását. Csongrád-Csanád vármegyéből összesen 13 tanuló jutott be a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjébe.