Már az első napon, január 11-én is nagyon sok látogató kereste fel az SZTE standját az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet szombatig látogathatnak a felsőoktatás iránt érdeklődők Budapesten, a Hungexpón.

Fotó: Sahin-Tóth István

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2024. január 11-13. között tartják a Hungexpo A pavilonjában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) A rendezvény célja, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre, összekötve a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket a diákokkal, oktatókkal és a szülőkkel. A szakkiállításon 45 hazai felsőoktatási intézmény mutatkozik be.

Minden évben részt vesz az Educatio kiállításon a Szegedi Tudományegyetem. Magyarország legjobb egyetemének képviselői idén a HF15-ös standnál várják az érdeklődőket, hogy első kézből adjanak választ a felvételivel kapcsolatos kérdésekre. Az első nap tapasztalatai alapján a legtöbben az ösztöndíjakról, a kollégiumokról, a külföldi kiutazási lehetőségekről és a szegedi hallgatói életről érdeklődtek a központi pultnál. Az egyes karok standjainál a felvételi követelményekre és a különböző hallgatói támogatásokra, szolgáltatásokra voltak kíváncsiak. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.

Aki ellátogat az SZTE standjához, mindent megtudhat a pezsgő szegedi diákéletről, a tehetséggondozási programokról, a nemzetközi ösztöndíjakról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről is. Emellett az érdeklődők megismerhetik az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkáját, a SZTEsók, a Coursera és a EUGLOH program előnyeit. A továbbtanulás előtt állók kézhez vehetik az egyetem 2024/2025-ös tanévre szóló felvételi kiadványát, a legaktívabbak pedig SZTE-s ajándékokkal gazdagodhatnak.

SZTE