A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török elkövetővel szemben, aki idén tavasszal a röszkei határforgalomban ruhái közé és egy vízforralóba rejtve csempészett be gyógyszereket Magyarországra.


A vádirat szerint a férfi 2023. április 1. napján egy külföldi busz utasaként jelentkezett be Magyarország területére Szerbia irányából. A vám-és pénzügyőr kérdésére nem jelentett be vámárut, azonban a poggyászai átvizsgáláskor 80 doboznyi potencianöveléshez használatos gyógykészítményt – tablettákat, porokat és spray-ket – fedeztek fel.

A gyógyszerek összhatóanyaga alapján megállapítást nyert, hogy azok előírás szerinti adagolás esetén, egy személy részére közel 18 évig volnának elegendők.

A vádlott a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket indokolatlan mennyiségben, orvosi rendelvény illetve erre vonatkozó külön engedély nélkül hozta be Magyarország területére.

A vádlottat a járási ügyészség gyógyszerhamisítás bűntettének elkövetésével vádolja, bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A gyógyszerekről a nyomozó hatóság készített képeket.