Súlyos autóbusz-baleset történt hétfőn Csehországban, a D2-es autópályán, a szlovák-cseh határ és Brünn (Brno) közötti szakasz odafelé vezető oldalán. Az egyik érintett busz Budapestről indult, de a kora este hozzáférhető információk szerint a balesetnek nincs magyar sérültje.

Kép: twitter.com/PolicieCZ

A cseh rendőrség szóvivője szerint a balesetben, amelyben a Budapestről Prágába tartó FlixBus cseh közlekedési társaság járművébe hátulról egy másik busz ütközött, az egyik sofőr meghalt, és 76-an megsérültek, közülük 14 ember állapotát súlyosnak minősítették a cseh orvosok.

Tomás Berának, a FlixBus szóvivője az MTI tudósítójának elmondta, hogy az utasok állampolgárságát nem tartják nyilván.

Értesülései szerint magyar nyelvű kommunikációt három utas igényelt, kettőt közülük a mentők kórházba szállítottak általános kivizsgálásra, ám miután egyikük sem volt sérült, elengedték őket.

A harmadik magyar nyelvű utas elutasította a kivizsgálást is.

Jan Grolich dél-morvaországi regionális elöljáró a CT24 közszolgálati hírtelevízióban azt mondta: információi szerint az egyik buszban külföldiek, valószínűleg indiaiak is utaztak.

A balesethez 26 mentőautó és négy mentőhelikopter is kiérkezett. Az autópályán több órán keresztül mindkét irányban szünetelt a forgalom.

A rendőrség szerint a baleset okait vizsgálják. „Megbízható és pontos információink a baleset okairól még nincsenek” – nyilatkozott este a televízióban David Chaloupka dél-morvaországi rendőrségi szóvivő. Feltételezésük szerint a balesetben a FlixBusba ütköző autóbusz vezetője halt meg.

MTI