Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára. A magyar államfőt a beregsurányi határátkelőn a kárpátaljai megyei vezetők delegációja fogadta, ahol egyeztetéseket folytattak. 

Novák Katalin ezt követően ökumenikus istentiszteleten vesz részt a beregszászi templomban, ahol beszédet fog mondani. 

Az államfő megkoszorúzza a helyi Szent István szobrot, valamint megszegi az ünnepi kenyeret, melyet – az esztergomihoz hasonlóan – ő maga sütött.

A nap hátralevő részében a köztársasági elnök találkozik egy elhunyt kárpátaljai magyar katona hozzátartozóival, valamint kárpátaljai gyermekekkel. Emellett tárgyalni fog a helyi magyar közösség politikai és vallási vezetőivel is.  Novák Katalint kárpátaljai látogatása során elkísérte Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke is.

A nap hátralevő részében a köztársasági elnök találkozik egy elhunyt kárpátaljai magyar katona hozzátartozóival, valamint kárpátaljai gyermekekkel. Emellett tárgyalni fog a helyi magyar közösség politikai és vallási vezetőivel is-írta a Magyar Nemzet.

Mindezt annak érdekében, hogy a szerdán megrendezésre kerülő Krími Platform fórumon, valamint az azt követő,

Volodimir Zelenszkijjel folytatott bilaterális egyeztetésen első kézből tudja képviselni a kárpátaljai magyarok érdekeit, ismertesse jelenlegi helyzetüket és problémáikat.