Oroszországnak hatalmas földgázkészletei vannak, amelyek több mint egy évszázadra elegendőek lehetnek – mondta Alekszej Miller, az állami tulajdonú Gazprom vezetője szerdán a Nemzetközi Üzleti Kongresszuson.

“Fogyasztóink, az orosz állampolgárok hozzáférhetnek majd ehhez az olcsó, megbízható energiaforráshoz. Különösen fontos megjegyezni, hogy optimisták lehetnek az ország gázzal kapcsolatos jövőjét illetően. Hogy miért? Mert 100 évre előre tartalékokkal rendelkezünk” – mondta Miller, megjegyezve, hogy a Gazprom egyes mezői még 2120-ban is szolgáltatnak majd gázt.
 
Az energiaóriás vezérigazgatója az ilyen optimista előrejelzést az Oroszország északi részén, a Jamal-félszigeten található hatalmas erőforrások fejlesztésének tulajdonította, hozzátéve, hogy a Gazprom jelenleg a Haraszavej gázmező beindítására készül, és megkezdte a Bovanenkovo mező mélységi lelőhelyeinek fejlesztését is.
 
Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb földgázkészleteivel, amelyek becslések szerint 48 billió köbmétert tesznek ki, ami a globális készletek nagyjából egynegyedét jelenti.
 
Forrás: oroszhirek.hu