Ferenc pápa a háború következményeit közvetlenül megélő emberekkel való közelsége jeleként Konrad Krajewski bíborost küldi a Szentföldre.

A Ferenc pápa közvetlen hatáskörébe tartozó Apostoli Alamizsnahivatal vezetője, Konrad Krajewski bíboros a Szentföldre utazik a karácsonyi ünnepekre – jelentette be a vatikáni hivatal pénteken.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az egyházfő fájdalmat érez a világot „darabokban sújtó harmadik világháború miatt”, és mindennap a békéért imádkozik.

A pápa nyomatékosan a földet vérrel szennyező konfliktusok befejezését kéri a mártír Ukrajnában, Szíriában, Afrika számos országában, és most Izraelben és a palesztin területeken is – olvasható az alamizsnahivatal közleményében.

Hangsúlyozza: Ferenc pápa a háború következményeit közvetlenül megélő emberekkel való közelsége jeleként Konrad Krajewski bíborost küldi a Szentföldre.

A bíboros útjának célja a békéért folytatott ima – közölte a hivatal, emlékeztetve, hogy 2014 júniusában a vatikáni kertekben tartottak imát a szentföldi békéért Ferenc pápa vezetésével, és azon az akkori izraeli elnök, Simon Peresz és Mahmúd Abbász palesztin elnök vett részt. Az az imádság a mai napig érvényes – olvasható a dokumentumban.

Konrad Krajewski az imát Jeruzsálemben újítja meg Jézus születése ünnepén Pierbattista Pizzaballa bíborossal, Jeruzsálem latin pátriárkájával, valamint a helyi egyházzal közösen.

A pápa egyik legközelebbi munkatársaként ismert Krajewski bíboros tavaly december 24-én a Kijevtől nyolcvan kilométerre lévő domonkos templomban mutatott be misét, amelyen az oda menekült ukránok vettek részt.