Az elmúlt hétvégén sok riasztást kaptak a vármegye tűzoltói, tűzesetekhez és műszaki mentésekhez egyaránt kellett menniük.

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, másfél hektáron lángolt az erdő aljnövényzete és a mellette lévő füves terület pénteken Balástyánál. A kisteleki és a szegedi hivatásos egységek mellett a kisteleki és a balástyai önkéntes tűzoltók, valamint a balástyai kutató-mentőcsoport tagjai érkeztek a helyszínre, közös erővel fojtották el a lángokat az egységek.

Több méteres magasságban, a villanyvezetékeken lógott egy nagy méretű faág pénteken a csongrádi üdülőtelepen. A város hivatásos egysége gépezetes tolólétra segítségével távolította el az ágat, a mentést követően a forgalom zavartalanul haladhatott tovább. 

Házfalnak csapódott egy autó szombaton Pusztamérgesen, a Petőfi utcában. Az ütközés eltörte a ház oldalán futó gázcsövet, a gáz ömlött a vezetéken. A ruzsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei elzárták a sérült vezetéket. A balesetben személyi sérülés nem történt. 

A járdára és a parkoló autókra hasadt egy fa ága szombaton Csongrádon. A város tűzoltói rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést. 

Autó és motor ütközött szombaton Csanádpalota belterületén. A makói, a szegedi és az orosházi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a mentők két embert szállítottak kórházba. 

Öttömösön és Balástyán is az úttestre dőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat. A mentéseket a ruzsai és kisteleki katasztrófavédelmi őrs tűzoltói végezték el. 

Egy lehasadt ág veszélyeztette a gyalogosok forgalmát vasárnap Szegeden. A lakossági bejelentést követően a szegedi hivatásos egység végezte el a műszaki mentést, a beavatkozást követően helyreállt a forgalom. Makón pedig egy kidőlt fa zárta el az úttest forgalmát, a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést. 

Egy autó égett vasárnap reggel Ruzsánál, az 5429-es úton. A sofőr időben elhagyta a járművet, nem sérült meg. A ruzsai hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Villanyoszlopnak csapódott egy autó vasárnap Szegeden, a Makkosházi körúton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a balesetben nem sérült meg senki.