Az ellenőrzés megkezdése után mindössze néhány perccel nyilvánvalóvá vált a román kamionos álcája. Az M43-as autópálya Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán állították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a potyautasokat és a bejegyzett rakományt szállító teherautót – tájékoztatta a NAV szerdán a Szeged a Mindenem hírportált.

Az ágy alól és a felhajtott pótágyról kilógó lábak buktatták le a fülkevizsgálatnál a 30 éves sofőrt. A pénzügyőrök a Kéthalmi pihenőhelyre kísérték a negyven tonnás nyergesvontatót, amely forgácslemezeket szállított Olaszországba teherautója platóján. Az ellenőrzés rámutatott, hogy a sofőr „plusz fuvart” is vállalt, mivel a vezetőfülkében a sofőrön kívül három nő és két férfi is „utazott”, akik bangladesi állampolgárnak vallották magukat.

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és „utasait” a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták. Az öt fő a rendőri intézkedéskor magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.