A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. július 24-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 255 határsértőt tartóztattak fel, és 142 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a rendőrség.


Csongrád-Csanád vármegyében 9 esetben összesen 231 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, iráni, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 5 esetben 142 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el és embercsempészés miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás – közölte a rendőrség.