Tiszaszigeten 2024. január 20-án adták át az oktatási intézmény új sportcsarnokát. Így mára a gyermekek egy kornak megfelelő komplexumban végezhetik a testnevelés órákat. Ferenczi Ferenc polgármester egy pillanatra sem hátrált meg, bízott abban, hogy egy régi vágy valósulhat meg. A Szeged a Mindenem hírportál ezen időszakról kérdezte.

Tiszasziget valóban büszke lehet, hisz körbejárva ezt az épületet, valóban egy modern tornacsarnokot vehetnek birtokba az itt tanulók. Azonban nem volt könnyű azon időszak, amíg nem látszott a megvalósítás lehetősége. Hogyan emlékszik vissza erre?

2010-ben kereste meg Tiszasziget a Szeged-Csanád Egyházmegyét, hisz egyházi fenntartásúnak szerettük volna intézményeinket. Ez a döntés maximálisan bevált mind a település szempontjából, mind pedig az iskolába járó gyermekek részéről. 2020-ban lett aláírva egy újabb öt éves szerződés Dr. Kiss-Rigó László püspökkel, ami nagy megtiszteltetés a településnek. Ezáltal tovább lehet vinni azokat az értékeket, melyet az oktatás terén az egyház képvisel.

A tornacsarnok gondolata 2010-ben fogalmazódott meg, amikor egy egyházi felmérés kapcsán a település is beadta az elképzeléseit. Legalább egy ötven éves álom valósult meg, ezzel az építkezéssel. Még 2017-ben sem hittük azt, hogy erre lesz lehetőség, de a lobbizásoknak köszönhetően bekerült a támogatott projektek közé. Az építkezés egy nagyobb tornacsarnokról szólt volna, mivel viszont az építkezési árak nagyon megemelkedtek, így a jelenlegi tornacsarnokot tudtuk felépíteni. Ezzel nem kicsinyíteni szeretném az értékét, hisz ténylegesen nagyon sokan szerették volna.

Mint az átadóünnepségen is hallhattuk, folyamatos az intézmény fejlesztése, most egy újabb nagy dobásra készülnek.

Bár önkormányzati választás elé nézünk, de attól függetlenül tervezzük a jövőt is. Szeretnénk azt, ha az iskolánk még korszerűbb lenne. Ezért egy robotikateremmel, internetes blokkal, valamint aulával szeretnénk bővíteni. Mindezt csak azért, hogy akik idejárnak, minél jobb körülmények között, és a kornak megfelelően, versenyképes oktatást kapjanak. Emellett nagyon fontos az, hogy a szeretetközpontúság sem maradhat el.