Befejezték Újszentivánon a Civil Ház tetőterében annak a két szoba nappalis szolgálati lakásnak az építését, amelyet egy – a polgármesteri hivatalban dolgozó – könyvelő és családja használhat először, teljesen ingyenesen, de a rezsit természetesen fizetniük kell – írja a Délmagyar.

Fotó: Török János

Mihálffy Béla országgyűlési képviselő az átadón arról beszélt, hogy Újszentiván láthatóan fejlődik, és a mostani beruházást a Magyar Falu programban sikerült megvalósítani. A képviselő hangsúlyozta, hogy fontos a vidéki élet életforma, és éppen azért hozták létre a Magyar Falu programot, amelyben már számtalan hasonló fejlesztés valósult meg.

Bodó Imre, a település polgármestere pedig elmondta, hogy Újszentiván még 2021. májusában adott be pályázatot a Magyar Falu programban arra, hogy kialakíthassák a szolgálati lakást. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a település bruttó 16,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást fordíthatott szolgálati lakásra. A műszaki átadás-átvétel már a múlt héten megtörtént, a szakértők mindent rendben találtak. Egy kis pluszköltséget a konyhabútor beszerzése jelentette egyébként, és az új lakók hamarosan birtokba vehetik az ingatlant.