Az idei Hódmezővásárhelyi Gazdanapok több újdonságot is tartogatnak – mondta el Benkő Zsolt a Rádió7 keddi Közös Nevezőjében.

Az eseményt szervező Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület elnöke kiemelte: szombaton az első program a Greugusban lévő gazdanap lesz, ahol újdonságként pónilovaglással várják a családokat. Február 10-én gazdafórumot tartanak a Mezőgazdasági Karon, ahol Nagy István agrárminiszter is előadást tart. A lovasbandériumra Szilvásváradról lipicai négyes fogat, Mezőhegyesről nóniusz ötös fogat érkezik. Zárásként a Fekete Sasban 118. alkalommal rendezik meg a Gazdabált. Hozzátette: illusztris személyek az idei rendezvénysorozat védnökei: Novák Katalin és Lázár János.

„Az elmúlt években, akik figyelik a gazdanapokat, megszokhatták, hogy Lázár János miniszter úr, országgyűlési képviselőnk évről évre elfogadja a védnöki felkérést, és amikor tud, akkor részt is vesz a rendezvényeinken. De most egy különleges megtiszteltetés érte a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesületet, és úgy gondolom, hogy nemcsak az egyesületünket, hanem a hódmezővásárhelyi és környékbeli gazdákat is! Elfogadta a fővédnöki felkérésünket Dr. Novák Katalin köztársasági elnökasszony. Erre nagyon büszkék vagyunk”- mondta Benkő Zsolt.

Forrás: Rádió7