A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósította meg Csongrád-Csanád vármegyében a TOP-1.3.1-15-CS1-2021-00006 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében III” című projektet. A projektet a társaság bruttó 1,499 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg. A projekt részeként teljeskörűen megújult a 4416-os jelű Földeák-Maroslele összekötő út 3,9 kilométeres szakasza.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3,9 kilométeren újult meg a 4416-os jelű út 4+240 és 8+151 kilométerszelvények közötti szakasza. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó 538 millió forintból valósította meg a beruházást.

A felújítás részeként a kivitelező gondoskodott a meglévő felület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfalt kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.