Van egy beszélgetés arról, hogy Hódmezővásárhelyen a megválasztott Fidesz képviselő, vagy bárki a Fidesz listáról beüljön-e a képviselő testületbe, vagy ne – fogalmazott Lázár János a Rádió 7-ben.

Elmondta, nehéz döntés, hisz van aki azt mondja 8600 fideszes választó leadta a voksát, őket nem szabad cserbenhagyni, küzdeni kell. Ez még nem lefutott vita, vagy dilemma, mert a képviselők nagyon nehéz helyzetben voltak az elmúlt öt évben. A polgármester folyamatosan azzal kampányolt, hogy a Fidesz ellen harcolt. Véleménye szerint itt nem munka folyt valójában, hanem egy demagóg politikai kampány folyik napról-napra Orbán Viktor ellen, a Fidesz és személye ellen.

Arra is kitért, hogy megérti ha sokan úgy gondolják, hogy ezt ott kell hagyni, harcmodort kell változtatni, és az emberekkel kell foglalkozni, és alulról egy új közösséget, egy új nemzeti oldalt kell építeni Hódmezővásárhelyen.

Végezetül azt mondta, ez a vita most még nem dőlt el, nagyon sok emberrel fognak beszélni. Felveszik a támogatóikkal a kapcsolatot, ebben a kérdésben is meg fogják őket kérdezni. Természetesen októberig ennek el kell dőlni, de addig rengeteg idő van.