Kerti szerszámokat, kézi táskát, kapudíszeket, készpénzt lopott és egy helyi vendéglő bejáratát is megrongálta egy férfi Makón. A rendőrök vádemelési javaslattal lezárták a nyomozást – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kép: police.hu

A megalapozott gyanú szerint egy 36 éves csanádpalotai férfi 2022. augusztus 28-án éjszaka bemászott egy makói ingatlan udvarára, ahonnan többek között egy fűkaszát és sövénynyírót lopott el, mintegy 200 ezerforint értékben. A rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak a Makói Rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy a férfi 2022. júliusa és augusztusa között számos bűncselekményt is elkövetett, többek között kézitáskát és kapudíszeket lopott, egy helyi étterem bejárati ajtaját pedig megrongálta.

A gyanúsított ellen lopás és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A csanádpalotai férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Makói Járási Ügyészség részére.