A Makói Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást egy apátfalvi férfi ügyében, aki pénztárcát lopott a makói autóbuszpályaudvaron – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre 2022. december 23-án délután érkezett bejelentés, hogy a makói buszpályaudvaron eltűnt egy nő pénztárcája, benne több tízezer forint készpénzzel és némi aranyékszerrel. A sértetthez másnap egy becsületes megtalálónak hitt férfi elvitte a tárcát, amit állítása szerint egy kukában talált, azonban készpénz nem volt benne. A nyomozók az elvégzett adatgyűjtés során megállapították, hogy a 65 éves apátfalvi férfi bizony nem a becsületes megtaláló volt, a pénztárcát ő maga lopta el a sértettől, és bűntudata sarkalta arra, hogy visszaadja azt, noha pénz nélkül. A rendőrök a tolvajt 2023. január 24-én elfogták és előállították a Makói Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, amit a rendőrök befejeztek, az iratokat pedig megküldték az ügyészségnek.