Embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki csütörtökre virradóra borult árokba mikrobuszával Ásotthalomnál – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.


A megalapozott gyanú szerint a férfi csütörtökön, nem sokkal éjfél után vett fel az általa vezetett járműbe 19, magát szír állampolgárságúnak valló illegális határátlépőt azért, hogy őket a megbízói utasítása szerint Ausztriába szállítsa. A férfit kis idő múlva Ásotthalom külterületén a rendőrök igazoltatni akarták. A gyanúsított először megállt, majd miután a rendőrök az autóból kiszálltak, elhajtott és a folyamatos jelzések ellenére sem állt meg. A férfi a nagy sebesség és az utasok száma miatt egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely egy vízelvezető árokba borulva állt meg.
    
A baleset következtében egy határsértő a helyszínen meghalt, négy ember súlyos, tizennégy könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsított a balesetet követően az erdőbe menekült, ahonnan a rendőröknek több órai kutatást követően sikerült előállítaniuk, majd őrizetbe venniük – tudatta a csoportvezető ügyész.

Az ügyészség indítványozta a moldáv férfi letartóztatását.