Rengeteg nehézségen kellett keresztülmenni addig, míg Kübekházán elkészült a bölcsőde. A drágulások miatt nem volt elég a pályázaton elnyert összeg és az önkormányzati önerő sem, ezért közösségi összefogással fejezték be az intézményt, melynek szombaton volt az ünnepélyes átadása.

Az átadáson rengeteg boldog ember gyűlt össze, hisz hétfőn már várja a gyermekeket a Fióka-Lak Bölcsőde. A településen már iskola és óvoda régóta működik, de a legkisebbeknek eddig nem volt megoldva a felügyelete.

Molnár Róbert polgármester elmondta, a bölcsőde múltja 2016-ra nyúlik vissza, hisz ekkor álmodták meg. A sok nehézség ellenére is tudta, hogy ezt nem szabad feladni, bármilyen nehéz is. Nagyon sokan dolgoztak azon, hogy egy gazos, kietlen területből, egy családias helyet létesítenek. Minden egyes szegmense a bölcsődének a közösség szeretetét sugározza. Azt is hangsúlyozta, hogy még jobban megtanulhatták azt, hogy a közösségi összefogásban mindig van erő.

Fontosnak tartja azt, hogy legyenek olyan interaktív személyek, akik látják a feladatot, és tudják azt, hogy mikor milyen dolguk van.

Marótiné Balogh Zita kistérségi bölcsődevezető a megnyitón elmondott beszédében hangsúlyozta, az intézmény szakmai programjául és működésének lényegének egy idézetet választottak: „A gyermekeknek két dolgot kell adnunk: gyökereket és szárnyakat”. Csúcs Áron, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása főigazgatója megígérte, jó gazdái lesznek az intézménynek, Polner Eörs, a Csongrád-Csanád vármegye közgyűlésének alelnöke pedig egy áldást mondott, amelyet a Hargitán olvasott.

A jelenlevők ezt követően egy családi napon vehettek részt az iskola udvaránál, ahol sok finomsággal vártak mindenkit.