Augusztus közepén a vármegye több településén vettek részt a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal tisztviselői – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

Fotó: kormanyhivatalok.hu

Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Makón összesen 185 fő jelentkezett a kormányhivatal és az Országos Vérellátó Szolgálat közös kezdeményezésére.

A nyári hónapokban a szabadságok miatt rendszeresen visszaesés tapasztalható a véradások számában, holott ebben az időszakban is ugyanolyan igényük van az egészségügyi intézményeknek vérkészítményekre, mint máskor. Csongrád-Csanád Vármegyében hetente legalább 500 véradóra van szükség ahhoz, hogy az ellátás folyamatos legyen.

Ebből a szempontból is fontos lehet, hogy a hagyományoknak megfelelően augusztus közepén is megszervezték a Kormánytisztviselői Véradói Hetet, amelyhez most a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal 185 munkatársa csatlakozott. A kormánytisztviselők a vármegye 4 településén – Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Makón – találkoztak szervezett keretek között az Országos Vérellátó Szolgálat szakembereivel.