A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak az albán férfinak, aki 17 gépkarabélyt, 2 géppisztolyt, 2 pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket próbált meg az országba becsempészni.


A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2023. május 18. napján reggel 8 óra előtt jelentkezett belépésre Magyarország területére Szerbia irányából a röszkei határátkelőhelyen, az általa vezetett személygépkocsival. A férfi a bejelentendő vámárura vonatkozóan nemleges nyilatkozatot tett, azonban az eljáró pénzügyőröknek gyanús lett az autó elhúzható ajtaja. A tételes átvizsgálás során az ajtó műanyag borítása mögül a pénzügyőrök lefoglalták az oda a gyanúsított által elrejtett 17 gépkarabélyt, 2 géppisztolyt, 2 pisztolyt, valamint 15 tölténytárat és 10 lőszert.

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a Szegedi Járási Ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés és a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte.