Erre az évre bezárta kapuit a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, a városban azonban nem áll meg az élet. A kulturális élet pláne nem. Hamarosan indul ugyanis az őszi évad, amely elsősorban vígjátékokkal és zenés programokkal várja a közönséget, de természetesen drámai mű is terítékre kerül – olvasható az önkormányzat oldalán.

Az évadot Janza Kata és Egyházi Géza kettőse nyitja, ők szeptember 25-én „Szívből szeretni” című műsorukat hozzák el a városba, a Kolo Szerb Kulturális Központba. Az EMeRTon és Honthy-díjas színésznő és musical énekesnőtől, valamint a színész-énekestől operett-és musicalrészleteket, világhírű slágereket hallhatunk majd. A koncert előtt a helyszínen este 18 órától a megújult mórahalmi Vanilla Étterem és Cukrászda mini cukrászati bemutatót és vásárt tart.

Október 3-án a Balkáni gerle című előadás várja a nézőket az Aranyszöm Rendezvényházban. Sütő András darabjában lakodalmi mulatságtól zeng a kis erdélyi falu, boldog a szerelmes pár, büszke az örömanya… vagy mégsem? Legalábbis a menyasszony húga, a kamaszlány Zsófika nagyon nem így látja. Egyre több furcsaság és titok derül ki az ifjú párról, és a hangos ünnepség a hagyományaival együtt, kezd egyre kínosabbá válni. Egy ponton túl aztán kipukkad a látszatbuborék, és felszínre kerül a valóság. Kiderül az is, mennyire nem érdemes mások elvárásai szerint élni az életünket. Az előadás kedvezményes, 200 Ft-os jegyára a Déryné Program hozzájárulásának köszönhető.

Igazi sztárparádéval érkezik október 16-án este a „Funny money, rossz pénz nem vész el” az Aranyszöm Rendezvényházba. Császár András, a középkorú hivatalnok már unja jól megszokott kis életét, azonban minden megváltozik, amikor a metróban összeütközik egy ismeretlennel és elcseréli vele az aktatáskáját. Az idegen táskában 2 millió eurónyi értéket talál, ám esze ágában sincs azt visszajuttatni jogos tulajdonosának, inkább új életet készül kezdeni az ölébe hullott busás summából. Ahhoz, hogy ez valóra váljon, Andrásnak már csak meg kell birkóznia a rendőrséggel, a maffiával, továbbá az sem könnyíti a dolgát, hogy a felesége sem óhajtja egy csapásra otthagyni óbudai otthonukat. A fergeteges komédia szereplői: Ganxsta Zoléé, Tihanyi Tóth Csaba Varga Izabella és Hujber Ferenc

Szintén a Kolo Szerb Kulturális Központban ad koncertet október 26-án este Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák csapata. Műsorukban összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll szeretete. Így fér meg egymás mellett a kalotaszegi muzsika Petőfi Sándor és Gérecz Attila verseivel éppúgy, mint Jimi Hendrix zenéjével. Alapvetően fúziós zenéjükben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove elemek mellett.

Ray Cooney világhírű bohózata, A miniszter félrelép november 13-án kerül színre az Aranyszöm Rendezvényházban. A darabot a filmváltozat okán szinte mindenki ismeri, borítékolható a siker. A főbb szerepekben Németh Kristófot, Gregor Bernadettet, Bugár Annát, Bánfalvy Ágnest, Beleznay Endrét és Száraz Dénest láthatja a közönség.

Még nincs pontosítva a dátum, de november végén szintén a Déryné Program támogatásával Tamási Áron Vitéz lélek című darabját hozza el Mórahalomra a Turay Ida Színház társulata Mikó István rendezésében. Érdemes figyelni az Aranyszöm Rndezvényház közösség oldalát, ahova hamarosan felkerül az előadás időpontja.

Jegyvásárlás személyesen az Aranyszöm Rendezvényházban lehetséges hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, vagy a Thermál Panzió recepcióján minden nap 0-24 órában, illetve online a szinhazjegy.morahalom.hu-n!