A nagy szárazságra való tekintettel, tűzoltásokhoz riasztották nagyrészt a vármegye tűzoltóit – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ásotthalmon, a Kissori út végén egy hektár területen égett a növényzet szombaton kora délután. A tűzesethez a szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül eloltották a lángokat.

Egy Röszke melletti tanya udvarán égett szombat délután a növényzet mintegy húsz négyzetméter területen, mely átterjedt egy nyitott tároló aljára is. Utóbbi tíz négyzetméter területen égett. A szegedi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat. 

Szombat délután az 5512-es út mellett, Röszke térségében három hektár területen égett a növényzet. A helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik eloltották a lángokat.  

Szombat délután Szegeden az Algyői út mellett ötszáz négyzetméter területen égett a növényzet.  A tűzesethez a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megfékezték a lángokat és megakadályozták, hogy a tűz tovább terjedjen. 

Szombaton délután mintegy négy hektáron kapott lángra a gabona és a tarló Makó külterületén. A tűzhöz a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. 

Csongrádon a Dózsa György téren szombaton délután egy nagyméretű fa ága lehasadt és a járókelőket veszélyeztette. A csongrádi és szentesi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést.  Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap hajnalban az M43-as autópálya 57-es kilométerszelvényénél ráfutásos baleset történt, mely egy járműszállító kisteherautót és 8 személygépjárművet érintett. A műszaki mentést a makói hivatásos tűzoltók végezték el, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben öt személy megsérült. 

Vasárnap reggel szalmabálák gyulladtak ki Mártélynál, a Kisgazdakör dűlőben. Mintegy kétszázötven bála és egy pótkocsi égett. A hódmezővásárhelyi hivatásos és a mártélyi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek három vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését és eloltották a lángokat.

Vasárnap kora délután a 4414-es út mellett, az 5-ös kilométerszelvénynél, Maroslele térségében részben learatott gabonatábla égett mintegy hét hektár területen.  A tüzet a makói, szegedi, valamint hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók oltották el. 

Vasárnap kora délután Szeged külterületén mintegy négyezer négyzetméteren égett a növényzet. A tűzesethez a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül eloltották a lángokat. 

Mindszenten a Bereczki József utcában hatszáz négyzetméter területen égett a növényzet vasárnap délután. A tűzet a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint mindszenti önkéntes tűzoltók fékezték meg. 

Kommunális hulladék égett vasárnap délután a Szeged külterületén található szeméttelepen. A tűz mintegy ötszáz négyzetmétert érintett. A helyszínre a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik kettő vízsugárral eloltották a lángokat. A tűzoltási munkálatokat erőgépek is segítették.

Szegeden a Kertész utca mellett mintegy ötszáz négyzetméteren az erdő aljnövényzete égett vasárnap délután. A bejelentést követően a szegedi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat. 

Vasárnap délután az 4414-es út mellett, a 23-as kilométerszelvénynél, Maroslele térségében egy hektár területen égett a learatott gabona tarló. A helyszínre a makói hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik kettő vízsugárral eloltották a lángokat.  

A tűzeseteknél senki sem sérült meg.