Idén április 15-én Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében című sorozathoz kapcsolódón rendezték meg a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségét. A pályázatra összesen 93 terméket neveztek az alkotók: a kétkörös zsűrizést követően 48 termék nyert el valamilyen címet, közülük 2 elismerés került Csongrád-Csanád vármegyébe.

A zsűri által arra érdemesnek talált 32 termék kaphatott Magyar Kézműves Remek elismerő címet, ezekből a zsűri 8 olyan kiemelkedő alkotást választott ki, melyek a Magyar Kézműves Remek – Remekek Remeke elismerő címmel büszkélkedhetnek a továbbiakban. Továbbá idén első alkalommal kiosztották a Magyar Kézműves Innovatív Remek és a Magyar Kézműves Ifjú Remek elismeréseket is.

A vármegyéből a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes kamarai tagja, Tóth Mihály Györgyné érdemelte ki a Magyar Kézműves Remek legmagasabb fokú elismerését, a Remekek Remeke címet. Az immáron többszörösen díjazott tárgyalkotó népi iparművész Hódmezővásárhelyen tanult, él és ott dolgozik. Saját műhelyében, kizárólag kézzel készíti a magyar és az európai Habán fazekasság ihlette használati és dísztárgyait, átmentve ezzel a Habán népi fazekasság értékeit a jelen korba. Habán Galambos és Habán Ünnepi készlettel vívta ki az elismerést.