Tűzesetekhez, és műszaki mentésekhez is vonulniuk kellett hétfő, a vármegyei tűzoltóknak. Emellett Szegeden, a Gém utcában a szén-monoxid-érzékelő is jelzett.


Hétfőn kora délután egy Zákányszék melletti tanya udvarán mintegy százötven négyzetméter területen égett a növényzet. A tűzesethez a szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn kora délután lesodródott az úttestről, egy beton oszlopnak ütközött, majd a szántóföldön állt meg egy gépkocsi a 451-es főút 36-os és 37-es kilométerszelvénye között, Szentes térségében. A szentesi hivatásos tűzoltók forgalomkorlátozás mellett végezték el a műszaki mentést. A balesetben egy személy megsérült. 

Jelzett, ezzel ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Szegeden egy Gém utcai lakóépületben. A szegedi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, és a gázszolgáltató szakemberével egyetemben kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az érzékelő időben figyelmeztetett a veszélyre, így nem sérült meg senki.

Hétfőn a kora esti órákban Hódmezővásárhelyen, a Szabadság téren egy fa ága lehasadt és a forgalmat veszélyeztette. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést.  Személyi sérülés nem történt.

Kedd hajnalban Szegeden, a Csongrádi sugárúton egy nagyméretű fa ága lehasadt és a járókelőket veszélyeztette. A szegedi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést.  Személyi sérülés nem történt.