Mártély, Mindszent és Székkutas polgármesterei sincsenek jó véleménnyel Márki-Zay Péterről. Levelükben arról írnak, hogy a polgármester csak vádaskodni tud. Azt viszont elfelejti, hogy közülük csak őt ítélték el többszörösen is rágalmazásért. A levelet, most teljes terjedelmében közöljük.

Fotó: Promenad24.hu

Márki-Zay Péter július 13-án azt állította, hogy hazudunk, miközben lopást és korrupciót emlegetett személyünkkel kapcsolatban. Holott a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás ügyeiben illetékes 4 polgármester közül csak Márki-Zay Pétert ítélték el több esetben rágalmazásért.

Ezt a viselkedést eddig tűrtük. Ezt követően minden, az intézménnyel kapcsolatos tárgyalás csak azután jöhet létre, ha Márki-Zay Péter nyilvánosan bocsánatot kért a hazugságaiért. Hódmezővásárhely polgármestere üres lapokat lobogtat, mert egy éve nem tett le semmilyen elképzelést az asztalra, pedig tőlünk bizalmat kapott. Biztosítékot és biztonságot kértünk és kérünk az ellátottaknak.

Az új intézményrendszer ügyeit szakmailag egyáltalán nem készítette elő. Működési tervet nem készített. A HTKT egyetlen dolgozója és ellátottja sem tudja, mi lesz a jövőben. Márki-Zay Péter 17 év után instabillá tette a Kapcsolat Központ működését.

Nekünk csak a stabilitás és az emberek ellátása, biztonsága fontos: a hódmezővásárhelyieké, a mindszentieké, a székkutasiaké, valamint a mártélyiaké. Ezért a bocsánatkérést, majd az új intézményrendszer részletes, pontos működési tervét várjuk.

Zsótér Károly polgármester
Mindszent Város Önkormányzata

Szél István polgármester
Székkutas Községi Önkormányzat

Ambrus István polgármester
Mártély Községi Önkormányzat