Feljelentést tesz a Fidesz vásárhelyi csoportja Angyal Zsolt frissen kinevezett jegyző ellen, amennyiben a város jövő heti rendkívüli közgyűlésén személyiségi jogokat sért meg a képviselőtestület.


A Fidesz korábban azért kezdeményezett rendkívüli ülést, mert Tatár Zoltán volt hivatalvezető közzétette: Márki-Zay Péter felesége aktákat kért ki a városházáról és jogosulatlanul lépett be az önkormányzat levelezőrendszerébe. A Fidesz ennek kivizsgálására bizottság felállítását kérte.

Cseri Tamás és Horváth Zoltán képviselők pénteken sajtótájékoztatón elmondták: Márki-Zay Péter politikai cirkusszá tenné a közgyűlést, ahol nem közszereplőket és olyan személyeket hurcolna meg, akiknek nincs vagy soha nem is volt köze a polgármesteri hivatalhoz. Horváth Zoltán hozzátette: a jegyző a törvényesség őre, ezért jeleznie és lépnie kell, ha törvénysértést tapasztal a közgyűlésen.

„Ennek a rendkívüli közgyűlésnek, amit mi kezdeményeztünk, semmi más feladata nem lenne, csak annyi, hogy állítsa fel a vizsgálóbizottságot, amelyben minden fél képviselteti magát és amely kivizsgálja az érintett kérdést. Mi nem szeretnénk senkit a nyilvánosság elé citálni. Az egyetlen célunk, hogy kivizsgálják a történt információbiztonsági jogsértést” – fejtette ki Horváth Zoltán.