Újabb migrációs terven dolgoznak Brüsszelben, ami egyben azt is jelenti, hogy kötelező lenne az uniós tagállamoknak befogadni illegális bevándorlók tízezreit. Magyarország járhatna a legrosszabbul, ráadásul a migránsgettókat valószínűleg Csongrád-Csanád vármegyében alakítanák ki. Közben a vármegye déli határának szerb oldalán folyamatos az agresszió, a migránsok szinte már naponta lövöldöznek, a helyiek pedig félnek – írja a Délmagyar.


„Brüsszelben újabb migrációs tervekről indult intenzív tárgyalás, amelynek része a migránsok kötelező elosztása és az, hogy az országok területén belül nyitott táborokat, migránsgettókat kényszerítsenek a tagállamokra, Magyarországra is. Ezek a brüsszeli tervek valóban kiemelten veszélyeztetik Csongrád-Csanád Vármegyét”

– közölte a lapnak a Belügyminisztérium.

A tárca szerint világosan látszik, hogy Brüsszel végig akarja vinni a migránskvótára és a migránsgettókra vonatkozó tervét. Szerintük példátlan szorgalommal tartanak egyeztetéseket arról, hogy egy rendkívül veszélyes, kötelező érvényű uniós rendelet segítségével hogyan osszanak szét illegális bevándorlókat az Európai Unió tagországai között.

Ráadásul minden eljárás és átvilágítás nélkül, a tagországok feje fölött döntenének arról, hogy ki élhet náluk és ki nem. A bevándorláspárti magyar baloldal politikusai pedig engednének a brüsszeli nyomásnak, sőt, szerintük támogatnunk kellene a brüsszeli terveket.

A Belügyminisztérium azt is leszögezte, hogy amíg nemzeti kormány van Magyarországon, mindent meg fognak tenni, hogy ne tudják hazánkra kényszeríteni a migránsok betelepítését és a migránsgettók kialakítását.