2023. október 9-én, hétfőn kezdődik az M43-as autópálya több ütemű felújítása, több helyszínen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A várhatóan november közepéig tartó munkálatok ideje alatt a közlekedők félpályás lezárásokra, korlátozásra számíthatnak az érintett szakaszokon.

A szakemberek első ütemben az M5-ös autópálya egyik lehajtó ágán Röszke irányából Szeged felé STOP jelzést helyeznek ki. Míg az M43-as autópályáról az M5-ös autópályára átvezető felhajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 159-es kilométerszelvényben 100 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be. Az M5-ös autópályáról az M43-as autópályára vezető lehajtó ág munkálatai miatt az M5-ös autópálya M43-as felé vezető oldalán a 158-as kilométerszelvényben 80 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be. A munkavégzés ideje alatt oldalanként 1-1 forgalmi sávot lezárnak. A felújítás során a belső és külső sávokban, illetve helyenként a leállósávban a meglévő burkolat profilmarása után a szakemberek két rétegben építik vissza a pályaszerkezetet, majd gondoskodnak az új burkolati jelek felfestéséről is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A javítási munkák idején az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.