Hétről hétre tovább fokozódik a déli határra nehezedő migrációs nyomás.

Fotó: police.hu

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. április 20-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 214 határsértőt tartóztattak fel, és 462 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – értesült a Promenad24.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 203 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, szomáliai, szudáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 19 esetben összesen 462 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 18 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 9 ember ellen indult büntetőeljárás – közölte a rendőrség.