Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjjel nagy területen képződhet köd, majd egy hidegfront érkezik, amely csak felhőzetében mutatja meg magát, a folytatásban pedig bőven az átlag fölé emelkedik a hőmérséklet.

Túlnyomóan derült idő lesz, estétől egyre többfelé párássá válik a levegő, illetve terjeszkedni kezd a (zúzmarás) köd, ami éjszaka főleg az Északi-középhegységet, az Észak-Alföldet, a főváros térségét, az Alpokalját és a Dráva mentét boríthatja be akár nagyobb területen is. Hajnalra az északnyugati tájakra széteső front felhőzete érkezik, ami holnap délkelet felé átvonul felettünk. Ezzel párhuzamosan a köd ritkul, zsugorodik, de a délnyugati határnál és az Alföld egyes részein egész nap megmaradhat. A déli szél az Észak-Dunántúlon mérséklődik, holnap gyenge lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és -2 fok között alakul, a fagyzugokban ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 4 és 8 fok között valószínű, azonban az egész nap ködös tájakon ennél hidegebb várható.