Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a frontérzékenyek szervezetét megterheli a következő napok időjárása: az intenzív melegedést pénteken markáns lehűlés követi.

Csütörtök reggelig erősen felhős vagy borult idő várható. Holnap délelőtt azonban délnyugat felől szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, így az ország délnyugati felén több órára kisüthet a nap. Többfelé várható csapadék. Általában eső lesz a fő csapadékforma, de az északkeleti harmadban ónos eső, egészen a határ közelében eleinte még havazás is valószínű, melyet hajnalra legvégül arrafelé is eső vált. Kiemelten az Északi-középhegység térségében vastagabb jégpáncél kialakulása valószínű! Átmeneti csapadékszünetet követően hajnaltól ismét többfelé lehet számítani esőre, záporra, délen zivatar sem kizárt. A déli szél többfelé megélénkül, megerősödik, a Dunántúl magasabb hegycsúcsain viharos lökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +8 fok között várható, mely már az esti órákban beáll, éjszaka fokozatosan enyhül az idő, északkeleten valószínűek a fagypont alatti értékek. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az ország nagy részén 10 és 18 fok között várható, viszont az északkeleti harmadban és esetleg a nyugati határszélen mindössze 2 és 10 között alakul a maximum.