Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint több ciklon örvénylik a közelünkben, emiatt kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is enyhe, de már nedvesebb légtömegek alakítják, így kedden már helyenként számíthatunk csapadékra.

Éjszaka az ország nagyobb részén gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű, de nagyjából a Zala megye – Északi-középhegység vonalban lehetnek erősebben felhős tájak is. Csapadék reggelig nem valószínű. Hajnalban foltokban köd képződhet. Kedden a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk, és helyenként már előfordulhat zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a déli, délkeleti tájakon. Ma a déli szél főként az Alföldön, holnap már az északi, északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de a derült fagyzugokban néhol fagypont környékére hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.