Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, folytatódik a tavasziasan enyhe és szeles idő a jövő héten is. Hétfőn még északnyugati, majd keddtől már a nyugati, délnyugati szél okoz erős, viharos széllökéseket. A hőmérséklet-, és csapadékviszonyokban viszont leginkább a jövő hét végétől körvonalazódik változás.

Tovább csökken a felhőzet, így éjszaka jobbára derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, csupán északkeleten lehet vastagabb a felhőzet. Kedden jobbára derült vagy fátyolfelhős idő várható sok, időnként szűrt napsütéssel. Csapadék nem lesz. Estig még a nyugati irányú szelet az ország délnyugati harmadát leszámítva nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések, éjszaka viszont átmenetileg veszít erejéből a légmozgás. Kedden napközben ismét többfelé megerősödhet a nyugati, délnyugati irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +9 fok között várható, a szelesebb helyeken lesz enyhébb, a kevésbé szeles nyugati tájakon és az északkeleti völgyekben hidegebb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 12 és 19 fok között alakul.