Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább forrósodik a levegő, a maximumok néhol a 40 fokot is elérhetik, meghaladhatják a következő napokban, jó eséllyel rekordok is dőlnek.

Estig még intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből lokális záporok, hőzivatarok képződnek. Az éjszaka első felében még előfordulhat zápor, zivatar, de már inkább lecsengő jelleggel, majd megszűnik a csapadék, és az ég is kiderül. Csütörtökön is a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, emellett a délutáni óráktól erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyből napi menettel elszórtan képződhetnek záporok, (hő)zivatarok. A zivatarok számossága ma és holnap is a Duna-Tisza közén lesz nagyobb. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. Csütörtök estére északira, északkeletire fordul a szél és többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 34 és 40 fok között várható, északnyugaton lehet pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ott 30, 33 fok közötti értékek várhatók.

További híreinkért látogass el a www.szegedamindenem.hu weboldalra, vagy kövess minket Facebook illetve Instagram oldalunkon.