Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a csütörtökön érkező hidegfront már több helyen okozhat gyenge esőt, északkeleten esetleg vegyes halmazállapotú csapadékot. A folytatásban enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, és fokozatosan egyre nagyobb területen szelesre fordul az idő.

Frontfelhőzet vonul át felettünk, amely mögött átmenetileg csökken a felhőzet, majd éjjel ismét felhősödés várható (nagyobb eséllyel az északi tájakon). Csütörtökön a délelőtt még napos, kevésbé felhős tájakon is újra megnövekszik, megvastagszik, majd estétől észak felől fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet. Csütörtök délutánig csak néhol lehet csapadék, ezt követően több helyen előfordulhat időszakos, többnyire gyenge intenzitású eső, az északkeleti határ közelében kisebb havazás, ónos eső is lehet. Holnap délelőttig mindenütt gyenge marad a légmozgás, majd az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között valószínű, a hidegre érzékeny, kevésbé felhős részeken ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 4 és 9 fok között várható, de néhol 10 fok köré melegedhet a levegő.