A korábban átadott három helyszín után további két vasútállomás kaphatta vissza eredeti arculatát a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Május 11-től a Békés vármegyei Okány, május 12-től pedig már a Hajdú-Bihar vármegyei Biharnagybajom utazóközönsége is élvezheti a megújult állomásépületek előnyeit – tájékoztatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága, a Szeged a Mindenem hírportált.


2021 augusztusában jött létre az a Támogatási Szerződés a Miniszterelnökség és a MÁV között, amelyben rögzítették, hogy a Magyar Falu Program keretében a vasúttársaság 2 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást használhat fel vasútállomások fejlesztésére. Mád, Szany-Rábaszentandrás és Zichyújfalu után Okány vasútállomás már a negyedik helyszín, ahol az utazóközönség a Magyar Falu Programnak köszönhetően kulturált és modern környezetben válthat jegyet, várakozhat.

Okány vasútállomáson a Magyar Falu Program keretében a felvételi épület és környezete közel 72 millió forint értékű beruházás keretében újulhatott meg. A munkálatok során az épület homlokzatát az építéskori állapotnak megfelelően állították helyre, valamennyi nyílászáró cseréjével. A beltérben megújult a forgalmi iroda, a pihenőhelyiség és a szolgálati mosdó. Az iroda mellett klímaberendezést kapott a váróterem, amelyben USB-töltőasztalt és jegykiadó automatát is elhelyeztek. Az épület emeletén a távközlési szakszolgálat önálló helyiséget kapott. Az épület környezetét térkőburkolat és rendezett zöldfelületek szépítik. Az okányi vasútállomáson 20 férőhelyes, fedett kerékpártároló szolgálja a helyiek kényelmét.