A legújabb meteorológiai előrejelzések alapján péntek estétől szombat estig az ország északi területein kisebb-nagyobb havazás várható. A Magyar Közút mind a 80 mérnökségén keresztül továbbra is ütemezetten, folyamatosan fogja végezni a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, egyúttal arra kérik a közlekedőket, hogy az időjárásnak megfelelően, óvatosan és körültekintően vezessenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon.

A legfrissebb előrejelzések alapján péntekről szombatra virradóra nyugat felől összefüggőbb csapadékzóna érkezik, amelyből a Dunántúli-középhegységben, Budapest tágabb térségében, az Északi-középhegységben és északkeleten havazás várható. Elsősorban Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében várható majd magas víztartalmú vizes, úgynevezett tapadó hó, a legtöbb a magasabb hegyvidéki területeken hullhat majd. Szombaton ismét szeles időjárás várható, a 70-80 km/órás széllökésekre a Dunántúli- és az Északi-középhegységben lehet majd számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában végzi majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési vagy a viharos időjárási miatti beavatkozásokat. Mint minden tevékenységüket, a téli munkákat is meghatározott sorrendben, első körben a gyorsforgalmi-, majd a fő-, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el. Ezeket a köröket pedig addig teszik meg, amíg azt az időjárási helyzet indokolja.

Az autósoknak érdemes lesz tehát a következő napokban is fokozott óvatossággal közlekedniük, a szakemberek továbbra is arra kérik őket, hogy vezessenek óvatosan, figyelmesen és kizárólag téli gumival felszerelt járművekkel induljanak el, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről a Magyar Közút Útinform szolgálatának www.utinform.hu oldalán.