Kifogástalan képességének adta tanújelét Supra kutya, ahogy hiba nélkül kiszimatolta a busz körüli dohányillatot az éterben.  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának keresőkutyája a gondosan álcázott csomag mögött leleplezte a csempészcigarettát – közölte a NAV kedden a Szeged a Mindenem hírportálnak.

Azt írták, a NAV eredményes kutyabeszerzését és kiképzését igazolja, hogy néhány nappal ezelőtt Supra, a pénzügyőrök cigaretta- és bankjegykereső kutyája, 850 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát talált egy 40 fős buszban.  Vámoscsanádi közelében ellenőrizték az egyenruhások a román rendszámú autóbuszt, amikor a szolgálati orr is működésbe lépett. Alaposan körbe szimatolta, majd a jármű egyik oldalánál jelzett. A négylábú segítségnek köszönhetően a járőrök a busz ajtaja mögötti gyári rekeszben találták meg a füstölnivalót. Hamar kiderült, hogy az „illatozó csomag” az egyik utasé, akit állítása szerint fia kért meg, hogy Olaszországba vigye, de a küldemény tartalmáról nem tudott.

A pénzügyőrök a közel kétmillió forint adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.