Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették.

A Fejér Vármegyei Rendőrfőkapitányság a police.hu-n azt írta, hogy az eddig ismeretlen ok miatt lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a kisrepülő egy parkoló személygépkocsi közelében csapódott a földbe, ennek során mindkét jármű kigyulladt. Amint a rendőrségi közleményből kiderült: a három súlyos sérült ennek a kocsinak az utasa volt. A tűzoltást és a mentést a helyszínen tartózkodó, a rendezvény biztosítását végző Fehérvári Tűzoltó Egyesület azonnal megkezdte. A lángokat végül a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal együttműködve fojtották el. A katasztrófavédelem nagy erőket riasztott a helyszínre. A karasztrófavédelem megyei szóvivője hozzátette: Székesfehérvárról három ipari fecskendő, egy vízszállító és egy pályaszer vett részt a mentésben. A katasztrófavédelem tűzeseti heszíni szemlét tart a területen.