A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint, a valóság ismét igazolta a magyar kormányt és megint csúnyán arcon csapta a nyugati politikusokat, akik becsukott szemmel és a minden bizonnyal jól őrzött brüsszeli irodájukból akarják megszabni, hogy kikkel és hogyan éljünk együtt.


Simicskó István rámutatott, elszomorító ami történik, mert sajnos a brüsszeli bürokraták önfeladó politikája újra és újra elvett, illetve tönkretett életekben mérhető. Brüsszelben egy feltételezhetően tunéziai származású elkövető hidegvérrel lelőtt az utcán két svéd futballmezt viselő embert. Ezúttal két ember esett áldozatul a szélsőséges vallási gyűlölködés által fűtött terrornak, családok veszítették el szerettüket, barátok, közösségek gyászolnak. A terrorista ezzel a szörnyű cselekedettel tett hitet az Iszlám Állam mellett.

Mikor eszmél már föl Európa? Meddig tűrik még azt az esztelen politikát, amely az európaiak számára idegen kultúrájú, idegen vallású, idegen életmódot követő, és azt elváró emberek millióit akarja ellenőrizetlenül beengedni az öreg kontinensre? – tette fel a kérdést.

Leszögezte, Magyarország – sokszor egyedüliként az EU-ban – ellenáll a migrációs nyomásnak fizikai és jogi lépéseket is téve, hogy megóvjuk mindazt, amit keresztény Európának hívhatunk. Mi azt akarjuk, hogy a magyarok dönthessenek arról, kikkel akarnak az országban együtt élni és ne az EU bürokratái erőltessék ránk elképzeléseiket!

Nem engedhetünk a brüsszeli nyomásnak! Elutasítjuk az illegális migrációt és a migránsok kötelező szétosztását! Nem kérünk a terrorizmusból! – zárult a közlemény.