A vidéken élők nem másodrangú állampolgárai Magyarországnak a budapestiek mellett, hozzájárulnak az ország fejlődéséhez – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Nagymányokon, a város csaknem egymilliárd forint értékű beruházásainak átadásán.


Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a Pitypang óvodában rendezett eseményen azt mondta: ezért a hozzájárulásért a vidéki településeket támogatni kell. A kormány a vidék Magyarországát képviseli – jelentette ki.
    
A vidéki képviselőknek köszönhetően tudtak 2022-ben már negyedszer kétharmaddal – mindig felülmúlva az előző teljesítményüket – nyerni az országgyűlési választásokon, és polgári kormányt alakítani – mondta az államtitkár, hozzáfűzve, hogy a kabinet ezt „meg is hálálja” a vidéki, a Tolna vármegyei és nagymányoki embereknek.
    
Közlése szerint úgy próbálja támogatni a projekteket, hogy inkább kisebb összegekkel, de minden településre jusson beruházás.
    
„Erre azért van szükség, hogy a lakosságot meg tudjuk kötni, tudjunk számukra – ha nem is helyben, de a környéken – munkalehetőséget biztosítani” – fogalmazott.
    
Potápi Árpád János kiemelte, Nagymányok ebből a szempontból is kiemelkedő a bonyhádi járásban, mert amellett, hogy élhető körülményeket biztosít a polgárainak, jelentősen hozzájárult a munkalehetőségek bővüléséhez.