Tizennégy ember zsúfolódott össze abban a személyautóban, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai már nem engedtek tovább Bács-Kiskun vármegyénél – tájékoztatta a NAV hétfőn a Szeged a Mindenem hírportált.

A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy rendkívül zsúfolt járműre lettek figyelmesek a sztráda lajosmizsei szakaszánál. A lengyel személyautó csomag- és utasterében is emberek zsúfolódtak össze, akik egymáson, de még félig állva is próbáltak helyet találni maguknak az utazás végéig. A levegőtlenné vált autóból összesen 14 férfi került elő, akik török állampolgárnak vallották magukat. A lengyel sofőrt azonnal megbilincselték szökésének megakadályozása érdekében.

Alig néhány nap elteltével ugyanezen a szakaszon egy magyar autóval próbálkoztak a csempészek, akik egy algériai és egy szír állampolgárt próbáltak illegálisan átjuttatni Magyarországon.

A pénzügyőrök a járművek vezetőit és „utasait” a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrkapitányság munkatásainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak.