A baloldal az interneten sem tudja felvenni a versenyt Orbán Viktorral, aki nemrég regisztrált a TikTokra, és rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert az oldalon. Ezzel szemben az ellenzék vezető politikusainak a közösségi oldalait vizsgálva azt láthatjuk, hogy kevesen kíváncsiak rájuk – számol be a Magyar Nemzet.


Orbán Viktor TikTok-oldalának már majdnem 76 ezer követője van, és a bejegyzéseit összesen egymillióan lájkolták már. A miniszterelnök a TikTok mellett minden jelentősebb közösségimédia-platformon jelen van, és mindenhol rendkívüli népszerűségnek örvend.

Az ismertebb ellenzéki politikusok jellemzően nincsenek jelen a TikTokon, ott leginkább a pártok hivatalos fiókjaival lehet találkozni. A baloldal vezető pártja, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció TikTokja a kormánypárti politikusokhoz képest jelentős lemaradásban van, alig több mint ötezer követőjük van, a bejegyzéseiket pedig összesen csak 91 ezren kedvelték. A többi platformon a baloldali politikusok ugyancsak a vert seregben vannak.

Gyurcsány Ferencnek a Facebookon 327 ezer, az Instagramon pedig 46 ezer követője van, a bejegyzéseit pedig jellemzően csak pár százan kedvelik.


Karácsony Gergely közösségi oldalain Gyurcsányéhoz hasonlóan vérszegény a látogatottság és az interakciók száma. Megjegyzendő, hogy Budapest főpolgármestere már régóta jelen van a TikTokon, azonban csak 33 ezren követik, és a lájkjainak száma nagyjából fele annyi, mint a kormányfőnek.