Idegenrendészeti szigorításra van szükség a növekvő migrációs nyomás miatt –  jelentette ki a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor az interjúban azt mondta, a jelenleg hatályos magyar szabályozás jól kezelte a 2015-ös migrációs válságot, a Brüsszellel vívott csatáknak jó eszköze volt, de a migrációs nyomás nő, ezért szigorítani kell a jogszabályon.
    
Hozzátette: új idegenrendészeti törvényt kell alkotni, amely világosan meghatározza ki, milyen jogcímen tartózkodhat Magyarországon és emögé egy erőteljes kikényszerítő idegenrendészeti erőt is helyez.
    
Orbán Viktor azt mondta, a céljuk az, hogy mindenkiről lehessen tudni, aki Magyarországon van, milyen jogcímen, mennyi ideig tartózkodhat itt, mert „egyébként ellopják tőlünk az országot”.

Magyarország a magyaroké, a munkahelyek a magyarokat illetik meg, a szabályokat, hogy hogyan élnek ebben az országban, a magyaroknak kell meghatározniuk – fogalmazott, jelezve, a törvényjavaslatot még idén elfogadja a parlament.