Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy sásdi férfi ellen, aki tavaly tavasszal pisztollyal kirabolt egy kecskeméti dohányboltot; a gyanúsítottat európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Képünk illusztráció

A közlemény szerint a férfi 2022. március 16-án – nem sokkal azután, hogy őt a bíróság más ügyben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – az arcát sállal eltakarva bement egy kecskeméti dohányboltba, ahol egy szekrénytáras fegyvernek látszó pisztolyt szegezett az eladóra, és felszólította, hogy a napi bevételből kizárólag a papírpénzt tegye bele egy zacskóba.

A megrettent nő az utasításnak eleget téve a pénztárgépből 250 ezer forintot adott át a rablónak.

A férfi ezután be akarta zárni az alkalmazottat a hátsó helyiségbe, ám miután kiderült, hogy az nem zárható, a pánikgomb és az üzlet kulcsának átadását követelte tőle.

Távozáskor a rabló a nő mobiltelefonját is magával vitte, azt a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók később egy közeli épület ablakpárkányán találták meg.

A rablót európai elfogatóparancs alapján Németországban fogták el, majd átadták a magyar hatóságoknak.

A többszörösen büntetett férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza – írták.

Hozzátették, hogy a letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.