Különös látvány tárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei szeme elé, amikor az autópálya füzesabonyi lehajtójánál egy magyar személyautót ellenőriztek.

Táborfalváról Csenger városába tartott autójával az a nő, akit a pénzügyőrök az M3 autópályáról kísértek le rutinellenőrzésre. A jármű enyhén lesötétített üvege és kombi jellege beleillett az egyenruhások kockázati profiljába, mely kellő indok volt egy alaposabb mustrára. Az autó átvizsgálásakor csempészholmit ugyan nem találtak, de még a járőrök is meglepődtek a kocsiban szállított pónik láttán. Az egyik ló a hátsó ülés előtt, míg a másik egy kutyaszállító doboz fogságában álldogált a csomagtartóban. Az autót vezető 50 éves nő azt mondta, hogy kutyát akart vásárolni, de mivel azt nem kapott, helyette inkább pónilovakat vett.

Tekintettel a szállítás körülményeire és az állatoknak okozott indokolatlan szenvedésre, a pénzügyőrök értesítették a Füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársait, akik szabálysértés miatt indítottak eljárást.